Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sváb specli

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás
4 kanálnyi tejföl
5 evőkanálnyi víz

vaj

Frissen főtt specliA lisztet egy keverőtálba szitáljuk, és a tojással, a tejföllel, a vízzel és a sóval addig verjük, míg teljesen sima lesz és hólyagot vet. Harminc percig állni hagyjuk, majd egy nagylyukú reszelő hátoldaláról lobogva forró sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, olvasztott vajban megforgatjuk.
Variálható is: 2 evőkanálnyi paradicsompüré hozzáadásával pirosítható, míg 2 evőkanálnyi spenótpürével zölddé tehető.
Szaftos vadételekhez, pörkölthöz való, de ha tojást ütünk rá, s megszórjuk reszelt sajttal, zöldsaláta kíséretében önálló ételként is megállja a helyét.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt anyagért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!