Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Savanyúkáposzta-saláta

Hozzávalók:
1 szép piros alma
1 hagyma
3 szelet konzerv ananász
50 dkg savanyú káposzta
1 evőkanálnyi majonéz
4 evőkanálnyi habtejszín
1 evőkanálnyi reszelt torma
1 teáskanálnyi cukor vagy ennek megfelelő édesítő
1 evőkanálnyi citromlé

bors
2 teáskanálnyi kapribogyó

Az almát megmossuk, magházát kiszúróval kiszúrjuk és héjastól felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, az ananászt lecsepegtetjük, kockázzuk, a káposztát összevágjuk.
A majonézt, tejszínt, tormát, cukrot, citromlevet, egy kis ananászlevet és az összevágott kapribogyót elkeverjük a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk, s a tálalásig (legalább 1-2 órát) hűtőben érleljük.
Hirtelen sült szárnyashúsokhoz önálló köretként fogyasztható, de ementáli sajtcsíkokkal és baguette kenyérrel könnyű vacsora is lehet.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!