Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Forró meggy

Hozzávalók:
40 dkg kimagozott meggy (lehet fagyasztott is)
2 dl vörösbor
csipetnyi só
cukor (ízlés szerint)
fahéj
szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1-2 teáskanálnyi keményítő

A keményítőt feloldjuk egy kevés hideg vízben. A  vörösbort felforraljuk, beletesszük a többi hozzávalót, és 10 percig főzzük. Ekkor annyi oldott keményítőt adunk hozzá, hogy a meggy leve a kívánt sűrűségű legyen, s végül az egészet még egyszer összeforraljuk.
Hidegen például vaníliaöntettel fogyasztható, forrón pedig gofrival igen jó.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!