Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Finkenwerdi halfilé

Hozzávalók:
80 dkg tengeri halfilé
20 dkg húsos füstöltszalonna felkockázva
1 fej kockára vágott hagyma
citromlé
bors

liszt
kevés zsiradék

A hagymát és a szalonnát kevés zsíron megpirítjuk, kivesszük, és melegre tesszük. A négy adagra osztott halfilét bedörzsöljük citromlével, sózzuk, borsozzuk, és melírozás (lisztben forgatás) után mindkét oldalukat megsütjük. Tálaláskor a szalonna-hagymakeverékkel megszórjuk.
Turnírozott (azaz faragott) vajasburgonyával tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!