Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rántott sertésszelet cigány módra (Zigeunerschnitzel)

Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg édeskés-savanykás káposztasaláta
15 dkg kockára vágott húsos füstöltszalonna
1 nagy fej felkockázott hagyma
színes felkockázott kaliforniai paprika
20 dkg csemegekukorica (konzerv)
ecetes gyöngyhagyma
ketchup

bors
fokhagyma
rántott hús

A hagymát és a szalonnát kevés zsiradékon erős tűzön megpirítjuk. Rádobjuk a paprikát és összepároljuk. Hozzáadjuk a lecsurgatott gyöngyhagymát, a kukoricát és a kicsavart káposztasalátát. Annyi ketchupot öntünk rá, hogy egy jó szaftos ragut kapjunk. Ha szükséges, még sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. A ragut rántott sertésszeletre halmozzuk és hasábburgonyát kínálunk mellé.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!