Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tejszínes hering

Hozzávalók:
8 savanyított hering (Matjes vagy Bismarck)
1 nagy fej hagyma
1 savanykás hámozott alma
1-2 csemege uborka
tejszín,
só,
bors

A hering gerincét kihúzzuk, s a húsát (bőrőstől) ujjnyi csíkokra szeljük. A hagymát félfőre, az almát és az uborkát pedig julienre vágjuk. Mindezt keverőtálba tesszük, s annyi tejszínt öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Hűtőben érleljük, közben időnként átkeverjük. (A savanyú hozzávalók miatt a tejszín be fog sűrűsödni.)
Petrezselymes újburgonya, illetve teljes kiőrlésű kenyér való hozzá.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!