Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Feketekagyló rajnai módra

Hozzávalók:
2 kg élő feketekagyló
30 dkg mirepoix (aprított sárgarépa, zellergumó és póréhagyma keveréke)
2 nagy fej hagyma julienre vágva
1/2 liter hal-alaplé vagy zöldségleves (lehet kockából is)
7,5 dl rajnai fehérbor
babérlevél
mustármag
koriandermag
2 szem borókabogyó
fokhagyma

bors
derített vaj
tejszín, vagy tejföl

A hagymát és a zöldséget kevés derített vajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket (a só és bors kivételével). A jól megsikált, még zárt kagylókat (a nyitottakat eldobjuk!) a forró zöldségre vetjük, és azonnal lefedjük. Fedő alatt - időnként rázogatva - kb. 5 percig pároljuk.
A fedőt levesszük (a még zárt kagylókat kidobjuk!), leoltjuk fehérborral és felöntjük az alaplével. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, tejföllel, vagy tejszínnel gazdagítjuk. Fekete kenyérrel tálaljuk.
(Sose feledje: friss tengeri herkentyűt csak "R" betűs hónapokban fogyasztunk!)

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!