Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bayrische Grillhaxe (grillezett bajor csülök)

Hozzávalók:
4 db kisebb, nyers csülök (nem füstölt!)
zöldségleves
malátasör

bors
babérlevél
szegfűszeg
borókabogyó

A csülköket zöldségleves és malátasör keverékébe tesszük, s babérlevél, szegfűszeg, borókabogyó, só és bors hozzáadásával kb. 1-1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. A főzőlevet beforraljuk. A csülköket rácsra tesszük, alájuk tepsit helyezünk. A beforralt főzőlével, illetve a lecsurgó pecsenyelével, majd malátasörrel kenegetve sütőben sütjük ropogós-pirosra.
Bajor káposztával és burgonyagombóccal tálaljuk. Egy jó korsó sör illik hozzá.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!