Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Schweineleber, Berliner Art (berlini sertésmáj)

Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj (4 szép vastag szelet)
2 nagy hagyma
2 alma

bors
majoranna
(burgonyapüré vagy törtburgonya)

A meghámozott hagymát vágd vastagabb karikákra, forgasd meg lisztben (a felesleget rázd le), s süsd meg bő olajban, majd tedd meleg helyre. Az almákat hámozd meg, magozd ki és karikázd fel.
A májszeleteket borsozd, hintsd meg majorannával, forgasd meg lisztben (a felesleget rázd le), majd közepesen meleg serpenyőben, kevés zsiradékon lassan (!), az almaszeleteket mellé adva süsd ki. A végén ízesítsd sóval.
Egy tányérra halmozz burgonyapürét, vagy tört burgonyát, arra fektesd a májat, rá az almát, s legfelülre a hagymakarikákat. Végül kevés a serpenyőben visszamaradt lével locsold meg.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!