Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Dampfnudeln (gőzgombóc)

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
csipetnyi só
3 evőkanálnyi cukor
3 dkg élesztő
a töltéshez:
sűrű szilvalekvár
a gőzöléshez:
2-3 evőkanálnyi (semleges ízű) olaj
1,5-2 dl víz
csipetnyi só
a tálaláshoz:
darált cukrozott mák
vaníliaöntet

A hozzávalókból kelttésztát készítünk. Abból golflabda méretű gombócokat formázunk, melyeket megtöltünk szilvalekvárral, majd kelni hagyunk.
Egy vastag falú, jól záródó fedős serpenyőben 2-3 evőkanálnyi semleges ízű olajat, csipetnyi sót és 1,5-2 dl vizet teszünk. Az egészet felhevítjük, beletesszük a gombócokat (úgy, hogy maradjon közöttük hely), lefedjük, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog (serceg a serpenyő). Ekkor levesszük a fedőt, s kb. még 2 percig sütjük a gőzgombócokat.
Darált cukrozott mákkal, illetve vaníliaöntettel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!