Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Schweinebraten (sertéssült)

Hozzávalók (4 személyre):
1 bőrös sertéslapocka sűrűn beirdalva
1 felkockázott hagyma
5 dkg felkockázott zeller
1 felkockázott répa
3 evőkanálnyi olaj

bors
köménymag
fokhagyma
4 dl spanyolmártás
(4 adag burgonyagombóc)

Burgonyagombóc sertéssülttelA bőrös felén beirdalt lapockát sóval, borssal fűszerezzük, majd egy tepsibe helyezzük az aromátokkal és a zöldségekkel. Megszórjuk a köménymaggal, egy kis vizet öntünk alá, és középmeleg (175°C) sütőben kb. két óra alatt megsütjük. A húst kivesszük, a tepsibe egy kis vizet öntünk, beforraljuk, ráöntjük a spanyolmártást felforraljuk, majd leszűrjük. A húst vékonyan felszeleteljük és mártástükörre tálaljuk a burgonyagombóccal körítve.
(Bevált kísérője a tárkonyos szalonnás káposztasaláta.)

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!