Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lipcsei vegyes zöldség (Lepziger Allerlei)

Hozzávalók (5-6 személyre):
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó
15 dkg karfiol
15 dkg spárga
15 dkg gomba
15 dkg karalábé
vaj
2-3 dl bársonyos mártás

bors
cukor
2 tojássárgája
1-1,5 dl tejszín

A felaprított zöldségeket külön-külön megpároljuk, majd összekeverjük a bársonyos mártással, s sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. A tojássárgából tejszínnel royalt készítünk és a zöldségkeveréket ezzel legírozzuk (sűrítjük). Ha a mártás nyilvánvalóan túl híg lenne, akkor még a legírozás előtt egy kis lisztes vajjal sűríthetjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!