Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pisztráng molnárné módon (Forelle Müllerin)

Hozzávalók (4 személyre):
4 egész pisztráng

bors
citromlé
worchester szósz
liszt
olaj
vaj
citromkarikák
paradicsomkarikák

A tisztított pisztrángot sóval, borssal, citromlével, worchesterrel ízesítjük, lisztbe forgatjuk majd serpenyőben – kevés olajon - megsütjük. A sütés vége felé vajat dobunk rá, majd tovább sütjük vajjal locsolgatva, míg az megbarnul. (Ez lesz a „diós vaj“. De vigyázz, ha leég, keserű lesz!)
A diós vajjal meglocsolva, valamint citrom- és paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő petrezselymes újburgonyát, valamint fejes- vagy vegyes zöldsalátát ajánl mellé.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!