Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hátszínsteak (Steak Strindberg)

Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet érlelt ökörhátszín (darabonként 18 dkg - ramsteak)
2 fej salotthagyma
1 evőkanálnyi mustár
2 tojás, felverve
1 közepes szál torma, lereszelve
2 evőkanálnyi liszt
olaj
curry

bors

A mustárt elkeverjük a tormával, s curryvel ízesítjük. A hátszínt sózzuk, borsozzuk, bekenjük a mustáros masszával, és megszórjuk az apróra vágott salotthagymával. (Utóbbi kissé rá is nyomkodjuk.) A szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, s egy serpenyőben aranysárgára sütjük. (Esetleg egy 150 fokos sütőben utánsütjük.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő hagymás tört-, vagy forgatott burgonyát, rizibizit, illetve zöldsalátát ajánl mellé.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!