Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Wiener Tafelspitz (bécsi tányérhús)

Hozzávalók:
1 kg marhafartő
1 nagy fej hámozatlan hagyma
25 dkg répa
25 dkg zeller
20 dkg póréhagyma

szemesbors
1 babérlevél
80 dkg burgonya (turnírozva, azaz faragva)
1 kis üveg ecetes torma
1 hámozott, kimagozott, reszelt alma

A húst száraz fazékban átpirítjuk, hozzátesszük a hagymát, a hámozott zöldségek héját, a fűszereket, és annyi vizet, hogy ellepje. Felforraljuk, a habját leszedjük és lassú tűzön puhára főzzük. Az ecetes tormához hozzákeverjük a reszelt almát. A zöldséget julienne-re vágjuk és megpároljuk, a burgonyát pedig megfőzzük a leves egy részében. A húst felszeleteljük, beborítjuk a párolt zöldségjulienne-nel, és a burgonyával, valamint az almás tormával tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!