Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fiaker Gulasch

Hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús
50 dkg kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanálnyi majoranna
1-2 evőkanálnyi pirospaprika
7,5 dkg sertészsír
4 tojás
4 db virsli
reszelt citromhéj
2 dl tejföl

bors
(csemegeuborka)

A pörköltnek valót 6 dkg zsíron átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a majorannát, a reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntünk 2,5 dl vizet és lefedve kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. A tojásokból 4 db tükörtojást készítünk, a virsliket beirdaljuk és megsütjük. A kész gulyásba belekeverjük a tejfelt, s tükörtojással, sült virslivel, csemegeuborkával tálaljuk.
Kísérőnek parasztkenyér ajánlható.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!