Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gulasch Esterházy

Hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg póréhagyma
20 dkg felkockázott hagyma
2 babérlevél
5 dkg zsiradék
7,5 dl húsleves

bors
fél citrom reszelt héja
2 evőkanálnyi kapribogyó
1 dkg vaj
2 dl tejföl

A megtisztított zöldséget julienne-re vágjuk. A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségjulienne 2/3-át, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk. A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk.
Köretként leginkább a szalvétagombóc illik hozzá.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!