Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Serviettenknödel (szalvétagombóc)

Hozzávalók:
30 dkg pirítani való kenyér
3 dkg derített vaj
30 dkg liszt
3 db szétválasztott tojás
2,5 dl liter tej
0,5 dkg olvasztott vaj

A kockára vágott kenyeret derített vajon aranysárgára pirítjuk, kihűtjük. A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, és apránként hozzáadjuk a tejet, majd a kenyérkockát. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan - hogy ne essen össze - a masszába keverjük. Egy konyharuhát hideg vízzel megnedvesítünk, a gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, begöngyöljük a nedves szalvétába, és egy óra alatt - lassú tűzön, sós vízben - megfőzzük. A szalvétából kivesszük, ujjnyi szeletekre vágjuk, és olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!