Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zwetschgenknödel (szilvásgombóc)

Hozzávalók:
50 dkg sovány krémtúró
2 tojás
15 dkg liszt
16 db kimagozott szilva

reszelt citromhéj
kockacukor
(vaj)
(fahéjas cukor)

A túrót egy konyharuhával jól kicsavarjuk, hozzátesszük a citromhéjat, a sót, a tojásokat, a lisztet, és az egészet jól összedolgozzuk, majd 16 részre osztjuk. A szilvákba, a mag helyére, beleteszünk egy szem kockacukrot. A tésztaadagokat ellapítjuk, a közepükbe egy-egy szilvát helyezünk, majd gombócokká formálva - gyöngyözve forró sós vízben - 15 perc alatt megfőzzük.
Olvasztott vajjal, fahéjas cukorral desszertként fogyaszthatjuk, de egy jó szaftos sülthöz köretként is kiváló.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!