Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Salzburger Nockerln (salzburgi galuska)

Hozzávalók:
6 evőkanálnyi tejszín
3 dkg cukor
1 rúd vanília
9 dkg porcukor
4 tojássárga
6 tojásfehérje
csipetnyi só
1 dkg vaníliáscukor
1 evőkanálnyi liszt
reszelt citromhéj

A tejszínt a cukorral és a vaníliával felfőzzük, félretesszük. A tojássárgát 3 dkg porcukorral habosra keverjük. A maradék porcukorral és egy csipet sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a vaníliáscukrot, majd egy evőkanálnyi liszttel bestauboljuk. Egy tűzálló formába három nagy galuskát szaggatunk, melléöntjük a vaníliás tejszínt és forró sütőben (200-225 °C) 15 percig sütjük. (A sütő ajtaját közben nem szabad kinyitni, mert akkor összeesik!)

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!