Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bécsi rostélyos (Wiener Rostbraten)

Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet rostélyos, csont nélkül, kiklopfolva
10 dkg schwarzwaldi sonkaszalonna
4 fej vöröshagyma
derített vaj
2-3 teáskanálnyi csemege pirospaprikapor
1,25 dl csontalaplé (lehet kockából is)
1,25 dl tejföl
1/2 teáskanálnyi liszt

bors

A sonkaszalonnát a derített vajon kisütjük és hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, levesszük a tűzről és rászórjuk a paprikát.
Egy másik serpenyőben elősütjük a rostélyost, sózzuk, borsozzuk, és a szalonnás-hagymás keverékre tesszük, felengedjük az alaplével, és 80-90 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükségesnek ítéljük, tejfölös habarással sűrítjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!