Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fenek

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 nyúl
3-4 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
1 fej hagyma
1 egész fej fokhagyma
1/2 üveg száraz vörösbor
1 babérlevél
1 ágacska rozmaring
1 ágacska kakukkfű
1 teáskanál sűrített paradicsom

A nyulat vágjuk 8 darabba, sózzuk és borsozzuk. A darabokat forró olajon hirtelen süssük át minden oldalról. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, és kockázzuk fel, a fokhagymát szedjük gerezdekre, de ne hámozzuk meg. Mindkettőt pirítsuk meg a serpenyőben. Öntsük fel a borral, tegyük hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd a paradicsomot is, és 10 percig főzzük. Tegyük bele vissza a nyulat, és lefedve 50 percig főzzük. 180°C-os sütőben is süthetjük. A máltaiak sült burgonyát esznek hozzá, de kenyérrel vagy rizzsel is kitűnő.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!