Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Húsvéti sütemény (figolla)

Hozzávalók (2 személyre):
40 dkg liszt
40 dkg cukor
40 dkg margarin
3 tojás
tej
csipetnyi szárított élesztő
vaníliaaroma
1 citrom leve és héja
a töltelékhez:
40 dkg aprított mandula
20 dkg cukor
víz
mandulaaroma

A töltelékhez főzzük meg a cukrot a vízben, és tegyük hozzá az aromát. Ha a keverék sűrű, de folyékony, keverjük bele a mandulát is, vigyázva, hogy ne nagyon forrjon. A tésztához a lisztet morzsoljuk el a cukorral. A tojásokat verjük habbá, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük össze. Kevés tejjel gyúrjuk tésztává. Nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, és egy formával szaggassunk ki 4 egyforma figurát. Kettőt kenjünk be a marcipános krémmel, és fedjük be a párjával. A széleit kenjük be vízzel, hogy jobban összetapadjanak. Sütőben, közepes lángon addig süssük, míg a figolla enyhén megbarnul. Ha kihűlt, ízlés szerint díszítsük. Tegyünk a máltaiak húsvéti süteményére egy csokoládétojást.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!