Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Máltai grillezett hal (pixxispad mixvi)

Hozzávalók (4 személyre):
4 vastag szelet kardhal (ponttyal helyettesíthető)
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj

bors

A petrezselymet vágjuk apróra, és keverjük el az olajjal, zúzzuk bele a fokhagymát, nyomjuk bele a citromlét, és keverjük össze. Sóval, borssal ízesítsük. A petrezselyem szárait használva ecsetnek kenjük meg a halszeleteket ezzel a páccal, és a hűtőbe téve hagyjuk állni néhány órát. Ekkor tegyük olajjal megkent grillrácsra, és 10-15 perc alatt süssük meg. A megfordításnál legyünk nagyon óvatosak.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!