Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rabati fűszeres puding

Hozzávalók:
20 dkg mazsola
17 dkg szárított sárgabarack felaprítva
15 dkg piskóta elmorzsolva
10 dkg pekándió (hikori) hámozva
7,5 dkg barna cukor
5 dkg száraz áfonya
2 tojás
2 teáskanál fűszerkeverék
2 narancs leve és héja
2 teáskanál brandy
2 hámozott, felszeletelt alma
1 teáskanál őrölt fahéj

Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, majd öntsük bele egy kivajazott pudingformába, a felszínét egyengessük el. Takarjuk le egy megvajazott zsírpapírral, majd egy réteg fóliával. Spárgával kössünk körbe, és készítsünk a spárgából fület. Ennél fogva akasszuk gőzbe, és gőzöljük két órán keresztül. Ha a teteje kiszáradni látszana, locsoljuk le forró vízzel. Vegyük le, 20 percet hagyjuk hűlni, majd késsel vágjuk körül és borítsuk ki egy tálra. Brandys mártással vagy dupla krémmel kínáljuk. (Karácsonyi csemege.)

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!