Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spagetti polipszósszal (spagetti biz-zalza tal-qarnit)

Hozzávalók:
1 kg polip
22 dkg hagyma
17 dkg borsó
23 dkg paradicsom
11 dkg fekete olajbogyó
2,5 dl vörösbor
68 dkg spagettitészta
9 dkg sűrített paradicsom
friss fűszerek
menta
citromhéj
olívaolaj

bors

A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A polipot is vágjuk nagyjából akkora darabokra, és kevés olajon és vizes süssük meg. Tegyük hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd főzzük 20 percig. Készítsük el a paradicsom concasse-t: hámozzuk meg a paradicsomot és vágjuk apróra, tegyük a hagymához. Szűrjük le a polipot, de fogjuk fel a levét. Az olajbogyókat és a citromhéjat is vágjuk fel. Adjuk az összes hozzávalót a paradicsomos hagymához, és főzzük egy ideig. Tegyük hozzá a polip levét, és főzzük további 15 percig. A spagettit 7 perc alatt főzzük al dente állagúra, és a szósszal tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!