Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sült makaróni (timpana)

Hozzávalók:
75 dkg vajas tészta
75 dkg makarónitészta
50 dkg darált hús
1,2 dl csirkemáj
2 dl hámozott paradicsom
1,2 dl aprított hagyma
0,6 dl reszelt sajt
0,6 dl paradicsompüré
1,2 dl víz
2 keményre főtt tojás
4 tojás
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors

A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg. Tegyük hozzá a húst és a májat, főzzük puhára. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét is, főzzük néhány percig. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. Főzzük meg a makarónit, csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk darabokra a kemény tojásokat. Mindent keverjünk össze, és ízesítsük. A vajas tészta felét fektessük egy kivajazott sütőformába, töltsük rá a szószos tésztát, majd a tetejére a maradék vajas tésztát. Kenjük meg tojással. Forró sütőben, közepes lángon süssük meg.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!