Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Máltai padlizsán

Hozzávalók (4 személyre):
2 nagy padlizsán
4 nagy paradicsom
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál kapor
2 teáskanál cukor
1 evőkanál oregánó
6 egész paprika
1 evőkanál mag nélküli olajbogyó
4 evőkanál olaj

bors

A zöldségeket mossuk meg, hámozzuk, és vágjuk apróra. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy fazékban, és pirítsuk meg rajta a zöldségeket. Tegyük hozzá a fűszereket, sóval, borssal ízesítsük. Tegyük rá a fedőt, és lassan pároljuk, míg meg nem puhul. Azután adjuk hozzá a kaprot és az olívát is, alaposan keverjük össze, és tetszés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!