Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vallettai halleves

Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg halfilé
0,5 liter fehérbor
1 konzerv paradicsompüré
1 fej hagyma

bors
egész szegfűszeg
babérlevél
1 evőkanál liszt
olaj

A halat vágjuk kockákra. 1,5 liter vízbe öntsük bele a bort, tegyük bele a szegfűszeget, a babérlevelet és a halat, majd főzzük puhára. Ha megfőtt, óvatosan szűrjük le a levet. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürében elkevert lisztet, felforraljuk, megsózzuk és borsozzuk. Az egészet a hallébe öntjük, visszatesszük bele a halkockákat, és újra felforraljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak, aki Európa eszik című könyvéből rendelkezünkre bocsátotta ezt a receptet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!