Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Az Empanada elkészítése

Katt a nagyobb képért!

A töltelékhez először felolvasztjuk a zsiradékot ...

Katt a nagyobb képért!

... majd hozzáadjuk a hagymát ...

Katt a nagyobb képért!

... és a darált húst, úgy főzzük tovább ...

Katt a nagyobb képért!

... a paprikát húslevesben oldjuk fel, s ezt is a töltelékhez adjuk, majd rövid főzés után hagyjuk kihűlni a tölteléket ...

Katt a nagyobb képért!

... a tésztát összegyúrjuk, majd tízszer hajtjuk-nyújtjuk ...

Katt a nagyobb képért!

... a 2 mm-esre nyújtott tésztából köröket szúrunk ki ...

Katt a nagyobb képért!

... minden tésztalapra egy kanálnyi tölteléket teszünk ...

Katt a nagyobb képért!

... a tölteléket becsomaguljuk, s a tészta szélén „repulgue”-t csinálunk ...

Katt a nagyobb képért!

... végül bő olajban, vagy ...

Katt a nagyobb képért!

... sütőben sütjük készre a hússal töltött tésztát.

 

Köszönetünket fejezzük ki Mausi Sebessnek a Buenos Aires-i Instituto Gastronomía Profesional vezetőjének az itt közölt anyagért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!