Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Matambre relleno (töltött hús)

Hozzávalók:
1,25 kg marhahús

bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás

Matambre - Katt a nagyobb képért!

A marhahússzeletet jól megtisztítjuk a zsiradéktól, és sóval, borssal fűszerezzük.
Elkészítjük a tölteléket: a habosra kikevert tojáshoz hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, a reszelt sajtot, s ezt is sózzuk, borsozzuk. A jól összekevert masszát rákenjük a kiterített hússzeletre, s arra ráfektetjük - egymástól egyenletes távolságban, négy adagban - a sárgarépacsíkokat. A hús egyik (keskeny) végére elhelyezzük a sült paprikákat, azokra pedig a megtisztított keménytojásokat, s innen indulva óvatosan felgöngyöljük a húst. A tekercset gyapot cérnával jól összekötjük (-varrjuk), végül hőálló fóliába burkoljuk, és három óra hosszan, forró vízben főzzük. A kifőtt húst egy préselőbe (vagy egy súly alá helyezzük), s a felszeletelése előtt, 24 órára hidegre tesszük. (Tálalhatunk mellé salátát és valamilyen szaftot is.)

Marecel - katt a nagyobb képért!
A Matambre relleno-t Marecel (Marcelo Moreira) főzte meg a Konyhamester vendégei számára, aki lépésről-lépésre is bemutatja e speciális hústekercs elkészítését.

 

Köszönetünket fejezzük ki Mausi Sebessnek a Buenos Aires-i Instituto Gastronomía Profesional vezetőjének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!