Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Quimbos tojások

Hozzávalók:
a tojásokhoz:
5 tojássárgája
3 dkg porcukor
3 dkg kukoricakeményítő
a sziruphoz:
30 dkg cukor
3,5 dl víz
0,5 dl rum
a chantilly krémhez:
20 dkg tejföl
5 dkg porcukor
1 dkg vanília esszencia

Quimbos - Katt a nagyobb képért!

Habverő tálba tesszük az 5 tojássárgáját, hozzáadjuk a porcukrot, s (géppel) habosra kikeverjük. Ezután beletesszük a kukoricakeményítőt is, és addig keverjük, amíg teljesen sima lesz. Végül a kis papír pudingformákat háromnegyedükig megtöltjük ezzel a masszával, majd sütőben szép pirosra sütjük. A tojások után elkészítjük a szirupot: a cukrot megpirítjuk, majd a vízzel felfőzve felolvasztjuk, s miután kihűlt, belekeverjük a rumot. Végül a chantilly krémet készítjük elő: a tejfölt a porcukorral és a vaníliával kemény habbá verjük.
A megsült quimbos tojásokat (a papír pudingformákkal együtt) belemártjuk a szirupba, majd kétfelé vágjuk és megtöltjük a chantilly krémmel. A felületét „nappage”-val (sűrű, fényesítő sziruppal) festjük.
Jó hidegen tálaljuk!

Arielo- katt a nagyobb képért!
A Quimbos tojásokat Arielo (Ariel Oyarzabal) mutatta be számunkra, aki lépésről-lépésre is végigvezet a desszert elkészítésén.

 

Köszönetünket fejezzük ki Mausi Sebessnek a Buenos Aires-i Instituto Gastronomía Profesional vezetőjének az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!