Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bouillabaisse (marseillei halleves)

Hozzávalók:
1,5 kg tisztított vegyes tengeri hal, scampi, kagyló
1 nagy fej kockára vágott hagyma
80 dkg hámozott paradicsom
30 dkg szeletekre vágott burgonya
1 édeskömény-gumó (Foeniculum vulgare) laskára vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj

A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen belerakjuk a burgonyát, rá, az összetört paradicsomot, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét. Felforraljuk és 15 percig főzzük.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Németország) ezért a receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!