Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Boeuf Bourgignon (burgundi marharagu)

Hozzávalók:
1 kg sovány, pörköltnek való marhahús, felcsíkozva
25 dkg csíkokra vágott hagyma
1 csomag mirepoix (sárgarépa, zeller és póréhagyma felkockázva, összesen kb. 20 dkg)
1 üveg burgundi vörösbor
4 evőkanálnyi olívaolaj

bors
babérlevél
kakukkfű
csipetnyi cukor
1 csokor összevágott petrezselyem
0,4 dl konyak

A húst a felhevített olajban megpirítjuk hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át fedő alatt pároljuk. A fedőt levéve még egy fél órán keresztül továbbpároljuk. Ráöntjük a konyakot, esetleg utóízesítjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk
Ajánlott körete: párolt rizs vagy baguette kenyér.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Németország) ezért a receptért.
Gabnai Ferenc - megemlékezve arról, hogy ez az étel ugyanarról a burgundi tőről fakad, mint a Coq au vin  - egy az ottanihoz hasonló elkészítési és körítési módot javasol, mindössze annyi eltéréssel, hogy a marhahúst 5-10 dkg kockára vágott füstölt húsos szalonnával együtt pirítja meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!