Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Nizzai saláta (Salade Niçoise)

Hozzávalók:
megmosott vegyes leveles saláta ( jég-, radiccio, rauke stb.)
1 fej lila hagyma felkarikázva
4 db cikkekre vágott keménytojás
4 db cikkekre vágott paradicsom
20 dkg olajos tonhalfilé
10 dkg főtt articsóka-szív
uborkakarikák
olajbogyó (apró, fekete)

bors
2 dl mustáros vinaigrette mártás (azaz 1 teáskanálnyi csípős - dijoni - mustár, 1 kis fej hagyma, 0,5 dl citromlé, só, bors és 1,5 dl olívaolaj turmixgépben elkeverve)

A megmosott, feltépkedett salátaleveleket tálba tesszük, ráöntünk kb. 2 evőkanálnyi mártást, jól összekeverjük és négy tányérra elosztjuk. A többi hozzávalót ízlésesen elosztjuk a salátalevelekre és a mártással meglocsolva tálaljuk.
Francia botkenyérrel kínáljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Németország) ezért a receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!