Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Girolles au vinaigre (marinált rókagomba)

Hozzávalók:
1 kg rókagomba
20 dkg hámozott gyöngyhagyma
fehér borecet
tárkony
feketebors (egészben)

Az egyforma méretű rókagombákat megtisztítjuk, és forrásban levő vízben 3-4 percig blansírozzuk majd azonnal leijeszjük (azaz lehűtjük). Miután kihűlt, megtöröljük és a többi hozzávalóval - annyi ecetet adva hozzá, amennyi ellepi - tiszta üvegbe töltjük. Mintegy 3 hét múlva lesz fogyasztható.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Németország) ezért a receptért.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!