Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gratin Savoyard (Savoyai csőben sült burgonya)

Hozzávalók:
burgonya
gruyere sajt
tej

bors

A meghámozott nyers burgonyát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy tűzálló tálba - tetőcserépszerűen - lerakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy az ellepje, majd megszórjuk bőven gruyere sajttal, s sütőben, 150 °C-on másfél óra alatt pirosra sütjük. (A burgonyát legfeljebb kétujjnyi vastagon szabad lerakni, különben a sütési idő megnő.)

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Németország) ezért a receptért.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!