Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Francia csokoládéhab mandarinos karamellmártással

Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (min. 75% kakaótartalommal)
5 dl habtejszín
6 db tojássárgája
2 dkg vaníliáscukor (vagy 1 kikapart vaníliarúd + 2 dkg cukor)
0,2 dl ristretto (olasz feketekávé)
cukor (ízlés szerint)
mandarinlé

A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk. A tojássárgáját krémesre főzzük a ristrettoval, a vaníliáscukorral és cukorral, lehűtjük, majd összekeverjük az olvasztott csokoládéval. (Ha betúrósodna egy pár csepp meleg víz segít!) A felvert habtejszínt óvatosan a csokoládéba keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.
A mandarinos karamellkrémhez 3 evőkanálnyi cukorból karamellt készítünk, amit 1/2-1 dl tejszínben feloldunk. Beforraljuk, majd mandarinlével ízesítjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt hozzáfűzi, hogy az eredeti mousse au chocolat recept ugyan tojásfehérje habját ajánlja, de mivel az nincs hőkezelve (így például szalmonella ellen sem védett), ezért használ inkább felvert habtejszínt.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!