Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirkeszataj

Hozzávalók (40 nyárshoz):
1 kg lebőrözött csirkemellfilé
40 bambusznyárs, körülbelül 18-20 cm hosszú
a pácléhez:
2-3 ázsiai mogyoróhagyma, durvára vágva
4-5 fokhagymagerezd, durvára vágva
4 korianderlevél, finomra vágva
2,5 cm-es gyömbérdarab, vékonyra szeletelve
1 evőkanálnyi őrölt koriander
1 evőkanálnyi őrölt római kömény
1 evőkanálnyi őrölt kurkuma
1 teáskanálnyi thai curry
2 evőkanálnyi szójaszósz
4 evőkanálnyi olaj
4,1 dl kókusztej
2 evőkanálnyi pálmacukor
1 fél teáskanálnyi só
a tálaláshoz:
thai uborkasaláta

A csirkemellfilét vágjuk 4 cm széles, 10 cm hosszú, és 0,5 cm vastag csíkokra, majd dobjuk őket egy tálba.
Mozsárban vagy aprítógépben pépesítsük a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a koriandert és a gyömbért. A pasztát adjuk a csirkéhez, majd szórjuk meg őrölt korianderrel, római köménnyel, kurkumával és a curryvel, végül keverjük hozzá a szójaszószt, az olajat és a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk. A csirkét addig kevergessük, amíg teljesen befedi a páclé. Fóliával lefedve hűtőben legalább öt órán át, de inkább egész éjszaka hagyjuk pácolódni. A húst időnként forgassuk meg.
A bambusznyársakat áztassuk be egy órára vízbe, hogy sülés közben ne égjenek majd meg.
A húsok nagyságától függően egy vagy két csíkot fűzzünk fel egy-egy nyársra. Felmelegített grillezőn süssük a nyársak mindkét oldalát öt-hét percig, időnként forgassuk meg, és páclével kenegessük.
Forrón tálaljuk, például thai uborkasaláta illik hozzá.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!