Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csemegekukorica-pogácsa

Hozzávalók (8 adaghoz):
40 dkg morzsolt csemegekukorica
1 tojás
3 evőkanálnyi rizsliszt
1 evőkanálnyi sárga currypaszta
2 evőkanálnyi ázsiai mogyoróhagyma, darabokra vágva
1 evőkanálnyi halszósz
2,5 dkg koriander, durvára vágva
1 nagy piros csili, darabokra vágva
mogyoróolaj (a sütéshez)
thai uborkasaláta (a tálaláshoz)

Dolgozzuk össze a morzsolt kukoricát, a tojást, a rizslisztet, a currypasztát, a mogyoróhagymát, a halszószt, a koriandert és a csilit. A masszából formáljunk kis pogácsákat, ha a keverék túl ragacsos, adjunk még hozzá rizslisztet.
Forró olajban 3-4 perc alatt süssük aranybarnára a kukoricapogácsák mindkét oldalát.
Forrón tálaljuk, thai uborkasaláta illik hozzá.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!