Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tom khaa kai

Hozzávalók (4 személyre):
7,5 dl kókusztej
2 thai citromfűszár fehér része, összezúzva
5 cm-s darab galangal, felaprítva
4 ázsiai mogyoróhagyma, kés lapjával összenyomva
40 dkg lebőrözött csirkemellfilé, szeletekre vágva
2 evőkanálnyi halszósz
1 evőkanálnyi pálmacukor
20 dkg koktélparadicsom, kettévágva
15 dkg bocskoros vagy csiperkegomba
3 evőkanálnyi lime-lé
6 kaffercitromlevél, kettétépve
3-5 madárszemcsili, kimagozva, összezúzva
néhány korianderlevél (a díszítéshez)

A kókusztejet, a citromfüvet, a galangalt és a mogyoróhagymát dobjuk egy wokba, és közepes lángon forraljuk fel.
Adjuk hozzá a csirkét, a halszószt és a cukrot, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük öt percig, amíg a csirke megpuhul.
Keverjük hozzá a paradicsomot és a gombát, és főzzük további két-három percig, de vigyázzunk, hogy a paradicsom ne essen össze. Az utolsó pillanatban dobjuk bele a citromlevelet és a csilit, és locsoljuk meg citromlével. Kóstoljuk meg a levest, s ha szükséges ízesítsük. (Ez a leves nem tartozik az igazán csípős thai fogások közé, íze inkább édeskés, sós és savanyú egyszerre.)
Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!