Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kesudiós csirke

Hozzávalók (4 személyre):
1-2 hosszú, piros szárított csili
1 evőkanálnyi halszósz
2 evőkanálnyi osztrigaszósz
3 evőkanálnyi hús- vagy zöldségleves, vagy víz
1/2-1 evőkanálnyi cukor
4 evőkanálnyi növényi olaj
8 dkg kesudió
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé, vékonyra szeletelve
1/2 piros kaliforniai paprika, vékony szeletekre vágva
1/2 sárgarépa, hosszában felszeletelve
1 kis fej hagyma, 6 cikkre vágva
2 újhagyma, 1 cm-es darabokra vágva
őrölt fehérbors

A csilit vágjuk 1 cm-es darabokra, a magját és a szárát dobjuk ki.
A hal- és az osztrigaszószt meg a cukrot keverjük össze.
Wokban forrósítsunk olajat, majd közepes lángon pirítsuk a kesudiót két-három percig, végül papírtörlőn csepegtessük le.
Ugyanebben az olajban a csilit is pároljuk egy-két percig, amíg a színe besötétedik, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Forrósítsunk újra olajat, és pároljuk meg a fokhagyma felét, majd dobjuk bele a csirkehúsdarabkák felét, és nagy lángon rázogatva pirítsuk négy-öt percig, amíg megpuhul. A húst vegyük ki a wokból, és ugyanígy készítsük el a csirke másik felét is. Ha kész van, tegyük hozzá az előző adagot.
Dobjuk bele a kaliforniai paprikát, a sárgarépát, a hagymát és a szószkeveréket, s egy-két percig pároljuk. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük. Végül kerüljön a wokba a kesudió, a csili és az újhagyma, és az egészet jól keverjük össze. Végül szórjuk meg egy csipetnyi fehérborssal.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!