Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karamellizált sertéshús

Hozzávalók (4 személyre):
növényi olaj a sütéshez
7,5 dkg ázsiai mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
6 gerezd fokhagyma, finomra vágva
50 dkg sertéscomb vagy -tarja, vékony szeletekre vágva
1 evőkanálnyi osztrigaszósz
1 evőkanálnyi világos szójaszósz
1 evőkanálnyi halszósz
4 evőkanálnyi pálmacukor
1/4 teáskanálnyi őrölt fehérbors

Wokban közepes lángon melegítsünk fel 5 cm-nyi olajat, és a mogyoróhagymát süssük aranybarnára, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A hagymát vegyük ki a wokból, és papírtörlőn csepegtessük le.
A wokban lévő olajat szűrjük le, két evőkanálnyit csepegtessünk vissza a serpenyőbe, és pároljuk meg benne a fokhagymát, majd dobjuk bele a sertéshúst, és pároljuk néhány percig. Ezután adjuk a húshoz az osztriga-, a szója-, a halszószt, a cukrot és a borsot, s főzzük további öt percig, amíg a leve elpárolog és a szósz besűrűsödik.
Tálalóedényre helyezve, a ropogósra sült hagymával megszórva szervírozzuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!