Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sógor tojások

Hozzávalók (4 adaghoz):
2 szárított hosszú piros csili, kb. 13 cm hosszúak
növényi olaj, a sütéshez
11 dkg ázsiai mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
6 nagy kemény tojás, megtisztítva
2 evőkanálnyi halszósz
3 evőkanálnyi tamarindpüré
5 evőkanálnyi pálmacukor

A csilit vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd a magokat távolítsuk el. Wokban vagy serpenyőben, közepes lángon hevítsünk 5 cm-nyi olajat. Ha az olaj már forrónak tűnik, dobjunk bele néhány szelet hagymát, s ha azonnal pezsegni kezd, kezdhetjük is a sütést. Süssük a csilit néhány másodpercig, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Papírtörlőn csepegtessük le.
Ugyanebben a wokban süssük a hagymát is három-négy percig, amíg aranybarna lesz, ezzel is vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Papírtörlőn csepegtessük le. Végül óvatosan csúsztassunk egyszerre egy tojást a forró olajba, majd süssük 10-15 percig, amíg aranybarna lesz. Papírtörlőn csepegtessük le, és tartsuk melegen.
Egy kis lábasban keverjük össze a halszószt, a tamarindpürét és a cukrot, és közepes lángon öt-hét percig kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A tojásokat hosszában vágjuk ketté, majd sárgájukkal felfelé rendezzük el őket egy tálon, locsoljuk meg az öntettel, majd ropogós csilivel és mogyoróhagymával megszórva szervírozzuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Thaiföldben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!