Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marhagulyás Hortobágy módra, ahogyan Hany Istók szerette

Hozzávalók (30 személyre):
6 kg szürkemarha-lábszár
3 kg vöröshagyma
3 kg vegyes zöldség
0,6 kg disznózsír
2 kg paradicsom
2 kg zöldpaprika
kalocsai pirospaprika (őrölt)

köménymag (őrölt)
fokhagyma
bor (kékfrankos)

Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti. A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fő.

Ezt a receptet a Szolnoki Gulyásfesztivál (magyargulyas.hu) szervezőinek köszönhetjük. Székely Levente náluk ezzel a Marhagulyás kategória, II. helyezését nyerte el.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!