Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bográcsgulyás

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
5 dkg zsír
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
pirospaprika

paradicsom
zöldpaprika
erős paprika
fokhagyma
gulyáskrém
Pirosarany (paprikakrém)
magyaros fűszerkeverék
csipetke
csontlé

A húst 2 cm-es kockákra vágom. A hagymát a zsíron megdinsztelem, majd a húst hozzáadom. 20-25 percig sütöm, ezután annyi csontlét öntök hozzá, hogy a húst ellepje. Forrás után fűszerezem. Amikor a hús már majdnem puha, csontlével bőven felengedem. (A bográcsgulyás főleg a sűrűségében különbözik a gulyáslevestől.) Kockára vágott burgonyát teszek bele, amellyel csendesen tovább főzöm. Befejezés előtt néhány perccel csipetkével gazdagítom.

Ezt a receptet a Szolnoki Gulyásfesztivál (magyargulyas.hu) szervezőinek köszönhetjük. Fejes Zoltán náluk ezzel a Marhagulyás kategória, III. helyezését nyerte el.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!