Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csorbaleves kétegyházi módra

Hozzávalók:
2 kg csirke feldarabolva
1 kg vegyes zöldség
1 dl tejföl
citromlé
lestyán
1 csokor újhagyma

bors
petrezselyem zöldje
olaj

A csirkedarabokat kevés olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget (répa, petrezselyem, karalábé, borsó). Sózzuk, felengedjük 3 liter vízzel. 30 perc főzés után hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát és a finomra vágott lestyánt. A készre főzött levesből 2 dl-t elkeverünk az 1 dl tejföllel és a leveshez öntjük. Kiforraljuk, majd a citrom levével ízesítjük. Friss petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Ezt a Kalcsó Mihályné Magyarországi Románok Hagyományos Ételei című gyűjteményéből származó receptet a kétegyházi Gurmania fesztivál (www.gurmania.hu) szervezőinek köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!