Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Görhöny (1.)

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagyobb vöröshagyma
15 dkg liszt

olaj (a sütéshez)

A burgonyát tisztítsd meg és reszeld le káposztareszelőn. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, kevés sót és a liszttel alaposan dolgozd össze. A masszából evőkanállal rakj kis halmokat a felforrósított (félujjnyi) olajba, kissé lapítsd el. Mindkét oldalát süsd pirosra. Az olajból kiemelve csöpögtesd le, és azon forrón kínáld.
Fokhagymás tejföl a legjobb mellé, de salátával, vagy csak úgy, magában is remek vacsora. A kistarcsai séf utolsó jótanácsa: őrölj frissen feketeborsot a tejföllel megöntözött görhönyre!

Ezt a receptet a kistarcsai Görhönyfesztivál szervezőinek (www.kike.hu) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!