Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hideg borjúkaraj tonhalmártással (Vitello tonnato)

Hozzávalók:
60 dkg borjúkaraj
1 liter húsleves

bors
babérlevél
friss kakukkfű
a mártáshoz:
1 doboz (125 grammos) olajos tonhalkonzerv
majonéz
kiskanálnyi dijoni mustár
kapribogyó

bors
cukor

A borjúkarajt abáld meg a fűszerekkel a (80-90 Celsius-fokos) húslevesben, s ha megpuhult, hagyd abban kihűlni. A lecsepegtetett tonhalból a hozzávalókkal - egy botmixer segítségével – készíts mártást.
A karajt szeleteld vékonyra. Tálaláskor helyezd salátaágyra, s húzd át a tonhalmártással.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő friss bagettet ajánl hozzá, s megjegyzi, hogy a tonhalmártásos borjúkaraj akár egy hideg büfé része is lehet.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!