Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gazdag burgonyaleves brokkolival

Hozzávalók (4-6 személyre):
50 dkg brokkoli, kicsire darabolva
étolajspray
2 fej hagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
2 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi őrölt koriander
75 dkg burgonya, kockákra vágva
2 kisebb csirkehúsleves-kocka
3,75 dl zsírszegény tej
3 evőkanálnyi finomra vágott friss koriander

Vékonyan fújjuk be egy nagyobb nyeles serpenyő alját étolajjal, majd közepes lángon melegítve adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Öntsünk hozzá egy evőkanálnyi vizet, hogy le ne ragadjon. Fedjük be, és időnként megkeverve, alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig, illetve amíg a hagyma megpuhul, és világos aranyszínűvé válik. Fűszerezzük az őrölt köménnyel és korianderrel, majd főzzük még 2 percig.
Adjuk hozzá a burgonyát és a brokkolit, jól keverjük össze, majd tegyük bele a húsleveskockákat, és öntsük fel egy liter vízzel. Lassan forraljuk fel, majd fedjük le, és 20 percig alacsony lángon főzzük, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Hagyjuk kissé kihűlni.
Turmixoljuk simára a levest adagokként. Helyezzük vissza az edénybe, és keverjük hozzá a tejet. Melegítsük fel újra, de vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Keverjük bele a finomra vágott koriandert, és gazdagon fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.
[TÁPÉRTÉKEK ADAGONKÉNT (6 személy esetén): 10 g fehérje; 0,5 g zsír; 20 g szénhidrát; 6 g élelmi rost; 2 mg koleszterin; 580 kJ (140 kcal)]

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Alacsony zsírtartalmú ételekben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!